دنیای ماوراء الطبیعه

عرفان ، فراروان ، متافیزیک ، ارواح، طب گیاهی و...

دنیای ماوراء الطبیعه

عرفان ، فراروان ، متافیزیک ، ارواح، طب گیاهی و...

پیوندها
آشنایی با گیاه‌خواری و تأثیرات آن بر جسمآیا گیاهخواران دچار کمبود انواع مواد یاد شده در بدن می‌شوند؟تاریخچه گیاهخواری نظرات دانشمندان در مورد گیاهخواریگیاهخواری در ملل و ادیان متـا فیـزیـک و گیـاه خـواریفَلْیَنظُرو الانسنُ إِلَی طَعَامهِآدمی به غذای خود به چشم خرد بنگرد. قرآن کریم سوره عبس آیه ۲۴ به نام خدا مقدمه: رژیمهای غذایی عوامل کلیدی در بقاء تعادل تمامی سیستمهای خارجی و داخلی بدن می‌باشند. تعادل شیمیایی و هورمونی، سیستم عصبی، تعادل اسید وباز،تعادل بین اکسیژن و دی اکسید کربن تداخلات با یونهای مثبت ومنفی،تعادل بین حالتهای یین ویانگ و غذا و برتری رژیم غذای ساتویک بهمراه تأثیرات محیطی دیگر، همگی از انتخاب، کیفیت و آماده سازی غذای روزمره تأثیر می‌پذیرد.نتایج حاصل از فرآیند تغذیه (هضم، جذب و متابولیسم) ارتباطات در سطوح متفاوت فعالیت زندگی انسان را خلق، متاثر، تعدیل و تنظیم می‌نماید این سطوح شامل تکامل بعد فراوانی (متافیزیکی) فیزیولوژی ، عواطف ، ادراکات و محیط است. تمامی غذاهای گیاهی و فرآورده‌های آنها، که با ساختار ژنتیکی و بیولوژیکی انسان متناسب هستند همواره رژیم غذایی مناسبی در تمامی فرهنگها وتمدنها در طول تاریخ بوده‌اند و همواره تأثیرات بسیار زیادی برذهن و تکامل روحی انسان از یک طرف و سلامت جسمانی انسان از طرف دیگر را منجر می‌گردیده که همواره اساتید عرفانی ، یوگی‌ها، متافیزین‌ها، اساتید علوم تغذیه به شاگردان و اطرافیان خود جهت سلامتی روحی و جسمی سفارش‌ کرده‌اند. سالهای سال مردم جهان بر اساس راهنمایان معنوی خود (پیامبران و انسانهای الهی) تغذیه می‌کردند و به محض گرفتن فاصله از این دستور عمل‌ها و عوض کردن روش تغذیه‌های طبیعی (غافل شدن اثر غذا بر ذهن و جسم) انواع مختلف بیماریهای روحی و جسمی ناشی از تغذیه ناسالم نمودار گشت. اینک پس از طی دوره زمانی کامل،آژانسهای علمی پزشکی به این نتیجه رسیده‌اند که رژیمهای مبتنی بر غذاهای سنتی (گیاهی) عوامل موثری در سلامت جسمانی ذهنی و رفتاری هستند. نزدیک است که جامعه علمی جدیدکند  که تمامی مشکلاتی که جامعه مدرن را در معرض خطر قرار می‌دهند به سادگی با رعایت رژیم غذایی مناسب کاملاً قابل پیشگیری می‌باشند. و رسیدن به این نقطه یعنی رسیدن به تکامل واقعی جسمانی و ذهنی انسان که همانا همیشه مورد توجه راهنمایان دینی و معنوی بوده است. در این مجموعه «متافیزیک و گیاه‌خواری» در بخش اول کتاب با فوائد فیزیکی گیاه‌خواری، مواد مورد نیاز بدن، تأثیر گیاه‌خواری بربعد فیزیکی، نظرات ائمه معصومین(ع)، دانشمندان فلاسفه، پزشکان در این مورد و تأثیر منفی فرآورده‌های حیوانی آشنا می‌شوید و در بخش دوم کتاب که سیستم خاص ومنحصر به فرد در آن طراحی شده ابتدا با تأثیرغذا بر روح ، ذهن، چاکراها، چشم سوم، ادراکات فراحسی و… آشنا می‌شویدآنگاه یک برنامه ۴۰ روزه گیاه‌خواری و مدی تیشن (مراقبه) در این کتاب طراحی و برنامه ریزی شده است که فرد می‌تواند با انجام این برنامه ها به توانمندیهای جسمانی و روحانی بسیار خوبی رسیده و تأثیر تغذیه در ذهن وجسم را عملاً تجربه نماید. در اینجا فرصت را مغتنم شمرده از کلیه عزیزانی که این حقیر را در جمع آوری این مجموعه یاری کرده‌اند و عزیزانی که از حاصل زحماتشان در این کتاب استفاده شده کمال تشکر و قدردانی را بنمایم. انشاالله که این مجموعه مورد توجه مطالعه کنندگان عزیز قرار گیرد.آشنایی با گیاه‌خواری و تأثیرات آن بر جسم انواع رژیم‌های گیاهخواری: ۹ رژیم گیاهخواری وجود دارد، که عبارتند از: ۱- Lacto – Vegeterian : رژیمی است که علاوه بر منابع گیاهی از فرآورده‌های لبنی نیز در برنامه غذایی استفاده می‌شود. ۲- Ovo – Vegeterian : علاوه بر منابع گیاهی از تخم مرغ نیز استفاده می‌شود. ۳- Lacto – ovo – Vegeterian : متداول ترین و راحت ترین نوع گیاهخواری است که از منابع گیاهی، شیر و تخم مرغ استفاده می‌شود. ۴- Macrobiotic – Vegeterian : این گروه ، گیاهخوار سرسخت هستند که فقط از سبزیجات غلات و حبوبات استفاده می‌کنند. این رژیم شامل ۱۰ سطح است که این سطوح بر اساس افزایش محدودیت غذایی شماره گذاری می‌شود و ممکن است در برنامه غذایی آنها ماهی اضافه شود. ۵- Semi – Vegeterian : یعنی نیمه گیاهخوار وافرادی هستند که گیاهخوار سرسخت نیستند و فقط گوشت قرمز از برنامه غذایی آنها حذف می‌شود. ۶- Vegan : گیاهخواران مطلق هستند که هر فرآورده‌ای که از حیوان به دست بیاید مثل شیر، تخم مرغ و یا عسل و حتی افزودنی‌های غذایی در برنامه غذایی آنها وجود ندارد و رژیم آنها فقط شامل سبزیجات غلات، حبوبات، انواع مغزها و انواع دانه‌ها و میوه‌جات است. ۷- Pasco – Vegeterian : رژیم این گروه شامل منابع گیاهی و ماهی است. ۸- Pollo – Vegeterian : رژیم این گروه شامل منابع گیاهی و مرغ است. ۹ – Fruiterian : فقط از میوه‌جات تازه وخشک شده، انواع مغزها، عسل و روغن زیتون استفاده می‌کنند. که البته با توجه به شناختن این ۹ گروه که آنها را به توان به سه گروه لاکتو (Lacto) ، اوو (Ovo)  و  وگان(Vegan)  تقسیم کرد می‌توانیم رژیم گیاهخواری دلخواه خود را پیدا کنیم و آنچه منظور ما در این کتاب است سیستم ۴۰ روزه وگان می‌باشد که البته باید توجه داشته باشید که ما معتقدیم هر متافیزین  یا استادی که با علوم ماورائی ارتباط دارد باید سالی ۳مرتبه دوره ۴۰روزه گیاهخواری وگان را به ترتیب در اول سال، وسط وآخر سال انجام دهد و به برگزاری کامل سیستم وگان در تمام طول عمر معتقد نیستیم البته دوره لاکتو اگر همیشگی باشد. بسیار تأثیر گذارخواهد بود. آیا گیاهخواران با کمبود انواع پروتئین‌ها،مواد معدنی‌، مواد لیپیدی‌، گلوسیدها و … روبرومی‌شوند. شبهه‌ای که در مورد گیاهخواری وجود دارد ومعمولاً افراد زیادی را از استفاده از این سیستم‌ها غذایی باز می‌دارد این است که فرد گیاهخوار دچار کمبود انواع پروتئین‌ها، مواد معدنی، لیپیدی‌ها، گلوسیدها و … می‌شود که در این مبحث به بررسی کامل ودقیق این موضوع می‌پردازیم. برای اینکه بهتر این موضوع روشن شود ابتدا به بررسی غذاهای مورد نیاز بدن انسان (شش نوع ماده) می‌پردازیم. انواع غذاهای مورد نیاز بدن انسان: بدن انسان به شش نوع ماده غذایی نیاز دارد که عبارتند از : ۱- آب ۲- مواد معدنی ۳- مواد پروتئینی ۴- مواد لیپیدی۵-مواد گلوسیدی ۶- ویتامین‌ها هر یک از مواد غذایی شش گانه به میزان معین برای انسان ضرورت دارد تا هم ساختمان‌ بدن از نظر ترکیب شیمیایی تعادل خود را حفظ کند و هم رشد ونمو و ترمیم صورت گیرد و هم تولید انرژی لازم برای انجام اعمال حیاتی تأمین گردد. ۱- آب: در حدود وزن بدن انسان را آب تشکیل می‌دهد ونیاز یک انسان بالغ درشبانه روز به آب حدود ۲۵۰۰گرم می‌باشد. آب علاوه بر اینکه در ساختمان بدن شرکت دارد در بسیاری از اعمال و فعل و انفعالات شیمیایی و حیاتی نقش مهم و اساسی دارا می‌باشد. آب از راه نوشیدن و یا همراه با غذاهای دیگر به بدن می‌رسد. ۲- موادمعدنی: موادی چون کلسیم، سدیم، پتاسیم، آهن، کلر، ید، مس، منگنز وغیره از مواد معدنی هستند که هر یک نقش مهم و اساسی در بدن ایجاد می‌نمایند.به طور مثال آهن درساختمان هموگلوبین خون و ید در ساختمان تیروکسین که هورمون غده تیروئید است شرکت دارد. ۳-مواد پروتئینی: بخش مهمی از ساختمان سلول‌هاو بافتهای بدن از پروتئین‌هاست این مواد در رشد و نمو وترمیم  نقش مهم واساسی دارند و در ساختمان هورمون‌ها، آنزیم‌ها و انواعی از ویتامینها شرکت دارند. میزان نیاز انسان به این‌مواد در شبانه روز حدود ۱ گرم به ازای هر کیلوگرم می‌باشد. ۴- مواد لیپیدی (چربیها): از اجزاء ساختمانی سلولها و بافت‌ها هستند و در اثر اکسیداسیون در داخل سلول‌ها مقدار زیادی انرژی تولید می‌کنند. در مورد چربیها دو اصطلاح اشباع شد و اشباع نشده بکار می‌رود. چربیهای اشباع شده در دمای معمولی به حالت جامد نزدیک‌ترند و غالباً در بدن جانوران ساخته میشوند و چربیهای اشباع نشده به حالت مایع نزدیک ترند و بیشتر در گیاهان ساخته می‌شوند. ۵- گلوسیدها: نام دیگر این مواد هیدراتهای کربن یا مواد نشاسته‌ای وقندی است که در دانه‌های گندم ، جو، برنج، ذرت، ماش و همچنین سیب‌زمینی فراوان است مواد گلوسیدها دراثر گوارش و تجزیه به واحدهای سازنده خود که (اوز)نامیده می‌شود تبدیل می‌شوند مواد گلوسیدی اصولاً برای تولید انرژی به کار می‌روند. ۶- ویتامین‌ها: ویتامینها گروهی از مواد غذایی هستند که در ساختمان‌ سلول‌ها و بافتها شرکت ندارند ولی وجود آنها به مقدار بسیار کم برای انجام اعمال حیاتی و شیمیایی ومتابولیسمی لازم است ویتامین‌ها به دو گروه تقسیم می‌شوند که عبارتند از ویتامین‌های محلول در آب و ویتامین‌های محلول در چربی، ویتامین (گروهB) و همچنین ویتامین ( C ) محلول در آب هستند و ویتامین‌های (A _ D _ E _ K) محلول در چربی‌ می‌باشند، در حدود ۴۰ نوع ویتامین‌ شناخته شده که ۱۲ نوع آنها برای انسان ضروری هستند و باید در جیره غذایی منظور شوند: برخی از انواع ویتامین در بدن ساخته می‌شود. میزان نیاز انسان به انواع ویتامینها حدود ۱۴/۰ گرم در شبانه روز است.مضرات و منع گوشت بیش از حد در کلام بزرگان : امام (ع) : هر کس چهل روز پیوسته گوشت بخورد سنگ دل می‌شود. امام علی(ع): اعتیاد به خوردن گوشت را بد می‌شمرد و آن را اعتیادی همچون اعتیاد به شراب می‌دانستند (بحارالانوار ج ۶۶ ص۶۹) امام علی (ع): شکم‌هایتان را گورستان جانوران نکنید (شرح نهج البلاغه ج۱ ص۲۶) امام رضا(ع): دو چیزند که هرگاه داخل معده شوند سبب فساد آن می گردند، پنیر و گوشت مانده.[۱] ابوعلی سینا پزشک نامی: حزر کنید از خوردن گوشت جانوران. نجم الدین رازی در مرصاد العباد: از گوشت بسیار احتراز (دوری) کنید. دکتر جیمس: من خوراکی را سراغ ندارم که اندازه گوشت گاو تولید یک تهیج غیر طبیعی روی سلسله اعصاب انسان بنماید. دکتر پاسکول: گول نخوریم! گوشت بیشتر مهیج است که مغذی نمی‌باشد به اضافه دارای زهر هم هست. دکتر لوگران: ما باید بدانیم که گوشت کشته شده نیست مگر مردار وبه وسیله گوشت خواری، از روی میل مقداری زهر توکسین را داخل بدن خودمان می‌نماییم. دکترویکتورپوشه: ما می‌توانیم یقین داشته باشیم که یک نفر گیاه خوار هرگز مرض آپاندیسیت نمی‌گیرد و خوردن گوشت سبب تولید آن می‌شود. پرفسور بوشار اظهار می‌دارد: گوشت‌ خواران زبان چرک، تنفس بد، مدفوعات کثیف وغیر منظم دارند همچنین ناخوش‌های معده و امعا‌ زخم‌های جلدی سردرد، روماتیسم، چاقی‌ یا لاغری زیاد در آن ها دیده می‌شود. دکتر پاپوس: از وقتی برزگران شروع کردند هر روز گوشت بخورند، مرض نقرس نزد آن‌ها بروز کرد وبه همان درجه که شهری‌ها به جای یک بشقاب عدس ویک سوپ خوب، بیفتک با سیب زمینی خوردند، ناخوش‌های معده وروماتیسم زیاد شد. دکتر بن ژوی: پس از امتحانی که روی خود نموده اظهار می‌‌کند: پانزده سال می‌گذرد که به زخم قرحی مبتلا بودم و برضد آن بی خود زهر‌های دوا سازی را استعمال می کردم.ید، جیوه، بروم، ارسینک و ترکیبات آن را به مقدار زیاد به کار بردم بدون اینکه مرض ریشه کن بشود. میکروب پیوسته زیاد تر شده واز قوت بدنم که از ناخوشی و میکروب و دواها ضعیف شده بود، همیشه می‌کاست. از روی ناامیدی روی طرز خوراک‌های مختلفه امتحان کردم خیلی باعث تعجب گردید که گیاه‌خواری مرا بزودی معالجه کرد این بهترین دوای مؤثر بود زیرا هنگامی هم که دوا را استعمال نمی‌کردم اثر می‌نمود و به محض این که گوشت می‌خوردم دوباره ناخوشی‌ عود می‌کرد. در مضرات مصرف بیش از حد گوشت وحتی مصرف آن مطالبی بسیار زیاد از قول بزرگان، دانشمندان، فلاسفه و … است که در این مبحث به ذکر چند مورد از آن بسنده کردم تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل. [۱] -بحار ج۶۶ ص۱۰۴ – گوهرهای معنوی۴۱۴ آیا گیاهخواران دچار کمبود انواع مواد یاد شده در بدن می‌شوند؟ این سوال را خیلی از علاقه مندان یا کسانی که با تجویز این سیستم مخالف هستند می‌پرسند و باید بگوییم که (به غیر از مواردی اندک) گیاهخواری باعث کمبود هیچ کدام از موارد نامبرده در بدن نمی‌شود. مثلاً در مورد پروتئین‌ها می‌توانید به این آمار و ارقام توجه کنید. ۱۱/۰ از سیب‌زمینی ۸% از پرتقال و ۲۶% از لوبیا را پروتیئن تشکیل می‌دهد.اگر فکر می‌کنید این درصد از پروتئین ناچیز است پس بگذارید مثال دیگری بزنیم. نوزادان با تغذیه از شیر مادر طی ۶ماه اول زندگی وزنشان دوبرابر می‌شود و پروتئین لازم برای این افزایش وزن حیرت انگیز را فقط از طریق شیر مادر بدست می‌آوردند. حالا فکر می‌کنید شیر مادر حاوی چند درصد پروتئین است؟ تنها ۵% از شیر مادر از پروتئین تشکیل شده است، پنج درصد ناقابل ! از همه اینها گذشته مگر یک آدم زنده روزانه به چه مقدار پروتئین احتیاج دارد.این مقدار که به نام RDA شناخته میشود ۸% است (۸% به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) یعنی یک فرد ۶۰ کیلویی روزانه ۴۸ گرم پروتئین میخواهد البته ورزشکاران و آنهایی که فعالیت بدنی شدیدتری دارند، ممکن است به مقادیر بیشتری (۱ تا ۵/۱ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) پروتئین نیاز داشته باشند، این مقدار پروتئین به آسانی از طریق گیاهخواری نیز تأمین می‌شود گذشته‌از اینها، مصرف بیش از حد پروتئین می‌تواند عوارض ناخوشایندی مانند مشکلات استخوانی و آسیب‌های کلیوی در پی داشته‌ باشند اگر بیش از آنچه بدن نیاز دارد پروتئین مصرف کنید یکی از این دو اتفاق برایتان پیش خواهد آمد. یا پروتئین اضافه در فرایندهای اکسید‌اسیون تجزیه می‌شوند و به شکل موادی در می‌آیدکه به کلیه‌ها آسیب می‌رساند و یا اینکه به شکل چربی در بدن ذخیره می‌شود. هیچ یک از این دو اتفاق هم چندان خوشایند نیست؟ اما پروتئین حیوان چیز دیگری است! بله محققان به پروتئین منابع حیوانی می‌گویند پروتئین کامل چرا؟ چون هر ۹ اسیدآمینه «ضروری» در آن وجود دارد از طرف دیگر هیچ منبع گیاهی واحدی را نمی‌شناسیم که این ۹ اسید آمینه ضروری را به صورت یکجا در اختیارمان بگذارداما جای نگرانی نیست! چرا که با مصرف ترکیبی از منابع گیاهی مختلف می‌شود تمام این اسید‌آمینه‌های مورد نیاز برای بدن را تأمین‌ کرد مثلاً وقتی فردی برنج با لوبیا مصرف می‌کند یا هنگامی که برای صبحانه کره بادام زمینی بر روی نان خود می‌مالد در واقع به پروتئین کامل دست می‌یابد.در واقع مخلوطی از حبوبات و غلات و انواع مغزها چون(بادام زمینی ، فندق، بادام، گردو و عسل) نیز این خاصیت را می‌‌تواند داشته باشد البته ضرورتی ندارد که الزاماً هر روز ترکیبی خاص از مواد گیاهی را مصرف کنید تا به پروتئین کامل دست پیدا کنید فقط کافی است برنامه غذایی‌تان متنوع باشد.(البته با مشورت یک متخصص تغذیه) مواد معدنی را در کدام غذاها می‌توان یافت؟ موادی چون آهن، کلسیم، روی، پتاسیم،… را نیز می‌توان از منابع گیاهی نامبرده استفاده کرد. آهن: به دو شکل‌همی(heme) وغیر همی (non-heme) وجود دارد که نوع اول آهن متصل به رنگدانه هم است و از غذاهای حیوانی تامین می‌شود و نوع دوم آهنی است که فاقد این رنگدانه‌ می‌باشد. غذاهای گیاهی حاوی این  نوع آهن هستند(non-heme) اما نکته مهم این است که نوع غیر همی کمتر از نوع همی بوسیله بدن جذب می‌‌شود. جذب آهن از غذاهای گیاهی ۱۰-۱ در صد و از غذاهای حیوانی ۲۰-۱۰ درصد می‌باشد به همین جهت برای افزایش جذب آهن از غذاهای گیاهی مصرف همزمان یک منبع ویتامین ث مانند آب پرتقال، سبزیجات دارای برگ تیره ، گل کلم ، گوجه فرنگی یا مرکبات به گیاهخواران توصیه می‌شود. منابع عمده آهن در رژیم گیاهخواری عبارتند از: باقلای خشک، اسفناج، سبزیجات برگ دار، سبزیجات تیره، دانه‌ها حبوبات، همه انواع نان گندم، گیاهان تیره، نخود یاحبوبات بویژه‌ عدس و لوبیای قرمز، زرد آلو و انجیر. روی: همه انواع دانه‌ها، نان گندم، آجیل، عدس،مخمر آبجو، سبزیجات، جوانه گندم. کلسیم: کلم سبز، کلم پیچ، شلغم، کنجد، مغز بادام، عصاره سویای غنی شده، دانه‌ها، جوانه‌ها، تخمه آفتابگردان، میوه‌های خشک وآب پرتقال. پتاسیم: بهترین منبع پتاسیم موز است گرچه اسفناج و سیب زمینی نیز منابع گیاهی خوبی برای آن هستند. ویتامین‌ها: در مورد ویتامین‌ها به غیر از ویتامین  که در فراورده‌های گیاهی بسیار به ندرت وجود دارد (ولی با وجود این پایین بودن آن در پلاسمای خون گیاهخواران بندرت دیده می‌شود  بقیه دسته ویتامین‌ها مثل در انواع سبزیجات تازه، دانه‌ها، جوانه‌ها، غلات، میوه‌ها و … دیده می‌شود. در مورد لیپیدها و گلوسیدها نیز در بحث مربوطه به آنان توضیح داده شد البته باز هم تاکید می‌کنیم که دوره گیاهخواری فقط ۴۰ روز به طول می‌انجامد بنابراین معمولاً برای شخص حتی در صورت تامین نشدن کامل منابع نامبرده ایجاد مشکل نمی‌کند و در مواردی مصرف غذاهای حیوانی علی الخصوص در سیستم گیاهخواری لاکتو و اوو نیز می‌تواند برای بدن بسیار هم مثمرثمر باشد. با این تفاسیر و شرحی که بر مواد مورد نیاز بدن گفته شد گیاهخواران با کمبود منبع خاصی روبرو نخواهند شد.صفحه بعدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی